DAG

Poslovanje Delta Agrar Grupe organizovano je prema sledećim celinama:

Primarna poljoprivredna proizvodnja, koja obuhvata:

• Ratarsko-povrtarsku proizvodnjuna površini od 13.409 ha. Od ratarskih kultura zastupljene su: pšenica, kukuruz, soja, suncokret, uljana repica i šećerna repa. Od povrtarskih kultura najzastupljenije su grašak,boranija, krompir, luk, paprika, celer, kupus, karfiol, kelj i brokoli.

• Proizvodnju voća na površini od 370 ha bruto u voćnjaku u Čelarevu i sadnica na 35 ha u rasadniku u Apatinu. U voćnjaku se proizvode jabuke sorti: Gala, Breburn, Zlatni delišes, Crveni delišes, Greni smit, Gold rush i klupske jabuke Modi i Kiku odvija se.

• Stočarstvo – obuhvata tov svinjana pet farmi sa godišnjom proizvodnjom od 110.000komada i tov junadi sa godišnjom proizvodnjom od 5.000 komada. Na dve farme proizvodi se 6 miliona litara mleka.

Kooperacija i otkup– otkup voća i povrća, mesa i stoke, maloprodaja i višegodišnje ugovaranje proizvodnje ratarskih, voćarskih i povrtarskih kultura sa primarnim proizvođačima.

Agrotrgovina i distribucija – distribucija pesticida, semena i agromehanizacije u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima. Kompanija trguje i žitaricama, uljaricama i mineralnim đubrivima.

Proizvodnja hrane u četiri fabrike:

Fabrika Danubius – proizvodi različite tipove brašna i testenina.

Fabrika Florida Bel – proizvodi i pakuje musli i snek proizvode pod brendovima Fun&Fit i JUMBO. Snabdeva tržište grupom proizvoda pod brendom ABC, koju čine pakovanja zrnastih i praškastih proizvoda i proizvoda od voća.

Fabrika Yuhor – proizvodi meso i mesne prerađevina. Najveća je mesna industrija u Srbiji i prva koja je dobila izvoznu dozvolu. Fabrika Mioni – puni prirodnu negaziranu mineralnu vodu Aqua Gala sa dubine od 200 m iz izvora u okolini Mionice kod Valjeva.

DAG male fotke