ekonomski rezultai naslov

Delta Holding je u 2014. godini ostvario rekordne rezulate od početka ekonomske krize. Ukupan prihod prema konsolidovanom bilansu iznosio je 434 miliona evra. Konsolidovanim bilansom nije obuhvaćena kompanija Delta MC koja je ostvarila prihod od 3 miliona evra.

prihod tabela

pita rez

Značajan pokazatelj uspešnog poslovanja je i porast EBITDA na 51 milion evra, što je 28% više u odnosu na 2013. godinu. Rast u Delta Agrar Grupi iznosio je 16%, u Delta Real Estate Grupi 30%, a u Delta Distribuciji 8%.

EBITDA

izvoz DH DAG

Izvoz DAG

Kompanija je tokom 2014. godine investirala 27,7 miliona evra u:

  • Izgradnju novog distributivno-logističkog centra Delta Transportnog Sistema – 10,2 miliona evra
  • Drugu ULO hladnjaču na imanju Podunavlje u Čelarevu – 6 miliona evra
  • Adaptaciju poslovne zgrade Mala kula – 3,5 miliona evra
  • Novu proizvodnu liniju kratkih testenina u fabrici Danubius – 1,8 miliona evra

Kompanija je i u 2014. godini svoje poslovanje finansirala iz sopstvenih resursa i kredita dobijenih od banaka i drugih institucija. Prilikom obavljanja aktivnosti koristile su se olakšice i subvencije propisane domaćim zakonima i dostupne svim privrednim subjektima.

U budžet Republike Srbije i budžete lokalnih samouprava u 2014. godini Delta Holding je uplatio 90,4 miliona evra poreza.Od ovog iznosa 18,8 miliona evra su porezi i doprinosi, a 72,6 miliona evra PDV.

Porezi i donacije

Kompanija je u 2014. godini u društvenu zajednicu uložila1,96 miliona evra. Najveći deo sredstava bio je usmeren na pomoć stanovništvu ugroženom poplavama. Ostatak sredstava Kompanija je uložila u realizaciju projekata koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života ranjivih grupa, podršku razvoju kulture i obrazovanja i podršku zaposlenima.

Od osnivanja Delta Fondacije 2007. godine do danas, Kompanija je u društvenu zajedicu uložila 33,49 miliona evra.